Category met link

Nieuwsbrief juni 2022

06-06-2022
Nieuwsbrief – Juni 2022

Van de voorzitter…
Nu is er dan echt het einde van het seizoen.

En ik moet zeggen, het was een mooi einde! Op de laatste dag worden de jongens U16-2 kampioen, sluit Dames 1 het seizoen winnend af en vond de vrijwilligersbarbecue plaats. Helaas kon de voorzitter er niet bij zijn vanwege andere verplichtingen, maar ik heb gehoord dat het zeer geslaagd was! Vrijwilligers zijn de kurk waar de vereniging op draait. Zonder hen is er simpelweg geen club! Daar zijn we heel blij mee en zeer dankbaar voor.

Dit jaar waarin de club het 60-jarig jubileum vierde, sluiten we op een prachtige manier af. Dat voelt goed na een rare, onzekere en onwennige periode van wel en niet spelen/trainen. Het geeft ons als club de kans om redelijk goed de zomer in te gaan en komend jaar met frisse energie aan de bak te gaan. Volgend jaar beginnen we met leuke activiteiten waarover je verderop in de nieuwsbrief meer leest en daarna is het weer tijd voor:

Let’s play ball! 

Onno Oosterhof


Inleveren teamkleding
Bij het nieuwe kledingpakket hoort ook een nieuw ritueel aan het einde van het seizoen. De kleding moet weer worden ingeleverd! Hiervoor gelden een aantal zaken om rekening mee te houden. Deze zijn redelijk logisch, maar we willen ze voor de zekerheid toch even noemen:De kleding wordt in dezelfde tas teruggebracht als waarin het aan jullie is gegeven. Een speler/ouder/trainer verzamelt alle kleding.De kleding is gewassen en opgevouwen in de tas gestopt.Alles is nagelopen door het team. Tel of alle pakjes erin zitten en heel zijn.Wij tellen alles ook nog een keer na. Als er iets mist, lossen we dat samen met het team op.De gewassen en complete tas wordt ingeleverd bij Gijs Schouten. Overleg over dag/tijd door te appen of bellen: 06-40357177.Zorg als team dat bovenstaande zo snel mogelijk geregeld wordt. Dank voor jullie hulp! 


Trainersdag, ALV en Pubquiz

Zaterdag 10 september 2022, zet hem alvast in je agenda! Het klinkt als een boel en kost ook wat regelwerk, maar we doen alles op één dag!

Wat gaan we allemaal doen?

We beginnen de middag met de trainersdag waarbij coaches, trainers en iedereen die het leuk of interessant vindt in de sporthal langs kan komen om te leren over verschillende aspecten die om een team heen hangen.

Sponsor OOK Pedagogische Expertise Groep neemt ons mee in hoe we signalen kunnen oppakken waarmee we onze (team)leden nog beter kunnen ondersteunen en helpen. Ook leren we meer over hoe het gaat in een groep en wat je kan doen om het beter en leuker te maken als je betrokken bent bij die groep. De exacte invulling volgt later!


Daarnaast wordt een workshop EHBO voor in de sporthal gegeven. Wat kan je doen bij de meest voorkomende gevallen en wat te doen bij uitzonderlijke zaken, waarvan we hopen dat we ze niet tegenkomen, maar waar we wel klaar voor willen zijn. We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk mensen in de sporthal hierin te scholen. De training wordt gegeven door Ron en/of Josephine Haver van sponsor BrHV.


Tijdens de trainersdag volgt ook een uitleg over ons technische beleid. Dit klinkt misschien wat taai, maar het geeft een goed beeld over wat je van een bepaalde leeftijdscategorie kan verwachten en welke oefeningen daarbij passen. Het is leuk en belangrijk dat we door de jaren heen iedereen in een herkenbare stijl trainen, dan kan iedereen makkelijker invallen in andere teams en worden we als club, teams en spelers beter en wordt het spelletje leuker!

Na dit leuke, interactieve deel gaan we over naar het informatieve deel: de Algemene Ledenvergadering. Hierin willen we de stand van zaken rondom de vereniging met jullie delen. Hoe is het ermee, hoe staan de financiën ervoor, wat zijn de plannen, wie zit er in het bestuur, etc. We bespreken dit graag met jullie! We maken het niet te lang, maar willen jullie wel goed informeren.

Afsluitend is de ondertussen beroemde pubquiz! Met heel veel lachen, een lekkere borrel en veel zinloze/zinvolle feitjes en weetjes.
Wil jij dit jaar quizmaster spelen (met een vriend(in))? Stuur een berichtje naar bestuur@akrides.nl! We hopen dat jullie allemaal (een deel) van de dag komen om het nieuwe seizoen in te luiden!

 Tablet en spelregelcursus
Een week later – op de eerste speeldag van het seizoen – houden we een opfriscursus over het gebruik van de tablet en de basisspelregels. Dit is zowel interessant voor de ouders van de jongste jeugdteams als voor de jeugd vanaf onder 14. We laten je zien dat de tablet bedienen best eenvoudig is, al kan het er in eerste instantie wat spannend uitzien. Ook komen andere aspecten van achter de scoretafel zitten aan bod en uiteraard wat spelregels om te zorgen dat iedereen weet hoe het zit.
!! Spelregelbewijs !!
Belangrijke informatie!!
 Al een aantal keer hebben we iedereen erop gewezen dat het voor komend jaar van groot belang is dat je het spelregelbewijs haalt. Iedereen tussen de 13 en 24 jaar is verplicht de online training te doen en het examen te halen. Anders mag je niet spelen.Je hebt een link gehad van de bond, een mail van het bestuur en informatie van de trainer/coach. Mocht je desondanks niet weten waar dit over gaat/of dit van jou van toepassing is, mail dan naar bestuur@akrides.nl en we helpen je verder!
Wanneer je het spelregelbewijs hebt gehaald, wordt dat geregistreerd in Sportlink en zo verbonden aan de tablet op de scoretafel. Het spelregelbewijs niet hebben, betekent niet spelen. Dus steek er even wat tijd in op een regenachtige dag!


Overigens is het ook zinvol om de online training te volgen als je gewoon geïnteresseerd bent en jonger dan 13 of ouder dan 24. Ik heb het zelf gedaan en toch weer het een en ander geleerd, bijvoorbeeld het plaatje hiernaast!

Einde van het seizoen
Dit zal de laatste nieuwsbrief zijn van seizoen 2021/2022. We hopen dat iedereen ondanks een gekke start toch een onwijs leuk, goed en mooi seizoen heeft gehad. Geniet lekker van de zomer!

Nog niet helemaal klaar met het seizoen? Voorlopig is op woensdag van 19:00-21:00 uur de zaal nog open en kan je voor €5,- p.p. wedstrijdjes spelen. Iedereen is welkom en de teams worden eerlijk verdeeld.

Afgelopen zaterdag 4 juni vond de gezellige vrijwilligersbarbecue plaats direct na de laatste wedstrijden van het seizoen. De barbecue is ons bedankje aan iedereen die zich dit seizoen weer enorm heeft ingezet voor de club. Met de barbecue halen we het nooit om iedereen die iets gedaan heeft uit te nodigen, maar laat het duidelijk zijn dat we alle inzet voor de club waarderen, van iedereen! Zonder vrijwilligers is er geen club. Van het brengen van een team naar een uitwedstrijd, tot coachen, bestuurscollega’s, zaaldiensten en nog veel meer. We zijn onwijs trots op jullie en we hopen volgend jaar met nog veel meer te zijn op de barbecue! Jullie worden ondertussen vast gek van de vraag om meer handjes, maar vele handen maken licht werk. Met zijn allen een beetje doen, zorgt ervoor dat het werk voor iedereen haalbaar is. Dus kijk nog even op die lijst – https://www.akrides.nl/vrijwilligers/8(100%) – en kom volgend jaar gewoon met ons meedoen. Het wordt vast weer een topjaar!

FIJNE ZOMER!!