Category met link

Nieuwsbrief april 2022

29-05-2022
Van de voorzitter…
Half april en het einde van het seizoen is nog niet in zicht.

Formeel speelt de competitie door tot 4 juni. Dat is erg lang en we kunnen ons prima voorstellen dat recreatieve teams dat lastig volhouden. Zomersporten beginnen weer en dat maakt het soms lastig om teams compleet te houden.

Vanuit het bestuur willen we graag dat er zo lang mogelijk gespeeld kan worden, maar vanuit ons en de bond is er ook begrip als er op enig moment geen houden meer aan is. Overleg op tijd met je trainer/coach of het bestuur, zodat we de juiste afwegingen en keuzes kunnen maken. Zomaar stoppen is niet handig, dus laat altijd even weten hoe de vlag ervoor staat.

Daarnaast zijn de teamgesprekken eindelijk begonnen! Een aantal (vooral jeugd-) teams zijn gesproken en we worden als bestuur erg enthousiast door het enthousiasme van de spelers en ouders! We hebben nu alweer goede ideeën opgedaan.

Dat levert mooie, nieuwe energie op en dan roepen we met z’n allen:
Let’s play ball! 

Onno Oosterhof
Teamgesprekken
Het hek is van de dam, de eerste gesprekken zijn geweest!

Grootste leerpunt:
De ouders die we spraken gaven aan dat er behoefte is aan extra uitleg van de spelregels en de scoretafel. We willen hier begin volgend seizoen meteen mee van start! Ook is er behoefte aan een laagdrempelige trainersopleiding of opfriscursus, zowel voor spelers als ouders. Ook hier gaan we naar kijken, want we zijn hard op zoek naar trainers en coaches voor het komende jaar.

Verder krijgen we de vraag waarom het bestuur sommige zaken niet regelt. Op de reactie dat wij dit ook maar in onze vrije tijd doen, werd soms verbaasd gereageerd. Het lijkt mij daarom goed om dat nog even uit te leggen.

Bij Akrides is niemand in dienst. Iedereen doet alles in zijn/haar vrije tijd. Dat doen ze met enorm veel energie en liefde voor de sport en de club. Mogelijk wordt zo duidelijker waarom er veel taken blijven liggen en dat we hierbij alle hulp kunnen gebruiken!

Als bestuur zijn we de afgelopen periode bezig geweest om een overzicht te maken van alle klussen. Alle taken zijn hierbij verdeeld in kleine stukjes, zodat iedereen een klein klusje kan doen waar hij/zij goed in is en lol in heeft. Het document waar alles in staat, vind je uiterlijk maandag terug op de website en ontvang je dan ook in een mail via Sportlink.

Aan energie hebben we dus geen gebrek en dat doet ons allemaal goed! Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.
Contributie termijn 3
Normaliter is de inning van de derde termijn eerder in het jaar, maar alles is dit jaar wat verschoven.

Het derde deel van de contributie wordt binnenkort afgeschreven. Hopelijk kan iedereen hier rekening mee houden, zodat dit weer soepel verloopt. Aangezien de competitie grotendeels wordt uitgespeeld en de trainingen slechts een korte periode zijn uitgevallen, achten we het redelijk dat de volledige contributie dit seizoen geïnd wordt.

Mocht je hier vragen over hebben, die kan je altijd mailen naar bestuur@akrides.nl.

Van de technische commissie
Dit seizoen is nog bezig, maar binnen de technische commissie kijken we alweer naar het volgende basketbalseizoen. Dit houdt in dat we gaan beginnen met een eerste conceptversie van de teamindelingen.

Als uw kind graag wedstrijden wilt spelen, dan vragen wij u een e-mail te sturen aan tcakrides@gmail.com.

LET OP! Dit hoeft u alleen te doen wanneer uw kind dit seizoen geen wedstrijden/competitie heeft gespeeld en/of trainend lid was.

Graag zien wij uw antwoord tegemoet vóór 30 april 2022. Alvast bedankt voor de moeite!

Vrijwilligers – voor de duidelijkheid
De kracht van het onderwijs zit hem in de herhaling. Vandaar dat we nog even doorgaan op de vrijwilligers. Bij de teamgesprekken is dit ook benoemd, maar beter dubbel dan dat het per ongeluk gemist wordt…

Om VBC Akrides de komende jaren draaiende te houden, hebben we heel veel extra handjes nodig voor allerlei zaken. Van administratieve ondersteuning tot coaches, van het organiseren van feestjes tot de vrijwilligerscoördinatie. We weten dat er binnen de club een enorme hoeveelheid kennis, kunde en enthousiasme is en het zou voor iedereen geweldig zijn als een paar uurtjes besteed kunnen worden aan de hulp bij de organisatie.

Er zijn veel mogelijkheden om jullie op een andere manier te vragen om een kleine inzet te doen voor de club. Van puntensystemen tot verrekeningen met de contributie en van verplichtingen tot betaalde krachten. Alles is de revue gepasseerd, maar we waren het unaniem eens dat we eerst de situatie nog eens goed moesten uitleggen en gewoon de vraag willen stellen.

Bij de teamgesprekken gebeurt dit uitvoeriger, maar hierbij vast het verzoek om te bedenken wat jij kunt doen voor de club. Wat vind je leuk, waar krijg je energie van, waar ben je goed in? Vaak is het alle drie tegelijkertijd. Er is lang niet altijd uitgebreide kennis van het spel nodig. Enthousiasme is het belangrijkste! Ik durf te stellen dat we voor iedereen die zich aanbiedt wel een passende klus hebben.

Dus schroom niet, wacht niet tot het teamgesprek is geweest. Meld je bij bestuur@akrides.nl en geef aan wat jou een mooie invulling lijkt. We sturen zo snel mogelijk het document met alle klussen naar je op voor inspiratie.

Voor de duidelijkheid. Nu worden al deze taken opgepakt door een heel klein groepje onwijs enthousiaste vrijwilligers, maar dat is niet vol te houden en er gaan echt gaten vallen. Vandaar deze oproep!

Ik hoop dat de mailbox overspoelt. Het lijkt mij heel gaaf om de komende weken bezig te zijn met het indelen van enthousiaste mensen bij leuke klussen. 
Voor nu wensen wij iedereen namens de club een heel goed en vrolijk Paasweekend. Geniet ervan!