Category met link

Nieuwsbrief augustus 2021

10-08-2021
Een nieuw seizoen met nieuwe kansen!

De laatste coronapiek gaf ons weer even de bibbers, maar het lijkt erop dat we seizoen 2021-22 ‘gewoon’ kunnen starten. Ik denk dat ik namens ons allemaal spreek als ik zeg dat we daar enorm naar uitkijken en hopen op een bijzonder seizoen, met lekker veel basketball!

En dat mag ook wel weer eens na 2 seizoenen, met weinig competities en zeer beperkte trainingsmogelijkheden. Laten we er allemaal vanuit gaan dat we in september een goede herstart kunnen maken. 

Dit seizoen is ook nog eens bijzonder, omdat we 60 jaar bestaan en dat gaan we extra goed vieren. Meer daarover verderop in de nieuwsbrief, maar ik heb er echt heel veel zin in!

De laatste tijd voelt het alsof de energie, bij het bestuur en de verschillende trainers steeds meer gaat stromen nu het nieuwe seizoen eraan komt. Met het jubileum en de start van het seizoen in zicht voel ik de basketball-kriebels weer opkomen! En ik kijk er ook echt naar uit jullie te zien in de sporthal.

Laat maar komen dat seizoen,. De laatste puntjes worden op de i gezet, en tegelijk kunnen we nog steeds veel hulp gebruiken bij alles wat we van plan zijn. Niet per se met basketball kennis, maar ook organiseren, helpende handen, en alles wat je maar kan bedenken is welkom. 

Let’s play ball!
Onno Oosterhof
Start nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen start in september en we hopen allemaal dat het een gewoon en goed seizoen wordt, waarin we met elkaar kunnen ballen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn we al een tijd hard bezig om alles te regelen, de teamindelingen, trainingsschema’s, competities afstemmen, en dit jaar komt daar ook nog het 60 -jarig jubileum bij.

Al met al hebben wij er weer enorm zin in en ik hoop dat jullie ook weer staan te springen (meteen vast een goede training) om de zaal in te mogen voor wedstrijden en serieuze trainingsarbeid.

We zien jullie daar!
60-jarig jubileum, save the dates!

Op 5 oktober 1961 is Velser Basketbal Club Akrides opgericht. Dit jaar is dus het 60-jarig bestaan en dat gaan we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Er komen allerlei activiteiten om dit basketball seizoen gezamenlijk  extra gaaf te maken.

Een aantal data die belangrijk zijn willen we vast met jullie delen, zodat ze rood omcirkeld in de agenda kunnen:
* Zondag 29 augustus (dat is al snel!) organiseren we in de middag de kick off van dit seizoen. Een soort ‘oliebollentoernooi’, waarbij er op 3 velden op 3 niveaus gespeeld wordt.
* Woensdag 29 september is er een speciale trainingsavond!
* Vrijdag 1 oktober spelen enkele teams thuis daarbij zullen we een feestavond organiseren
* Zaterdag 2 oktober is de drukste dag in de sporthal, vrijwel alle teams hebben thuiswedstrijden en willen we de hele dag door leuke activiteiten hebben in de sporthal.

Over alle activiteiten volgt nog de nodige extra informatie in komende nieuwsbrieven.

Foto’s gezocht
Naast alle feestelijkheden zijn we ook op zoek naar foto’s, verhalen en wat je ook maar kan vinden (oude kleding, schoenen, Basketball-relikwieën). Alles is welkom, zodat we herinneringen op kunnen halen en de feestelijkheden een echt Akrides-karakter kunnen geven.

Foto’s, verhalen en eventueel spullen kunnen worden ingeleverd op de woensdagavonden vanaf 20.30 uur. Indien digitaal aangeleverd kan worden dan graag de spullen mailen naar akrides60jaar@gmail.com .
ALV en pubquiz *LET OP!! NIEUWE DATUM!!* 

We hebben de ALV en Pubquiz verplaatst naar vrijdag 10 september. Aanvankelijk was deze ALV-avond gepland in het weekend van de Formule 1 in Zandvoort. We willen iedereen de mogelijkheid geven deze bijzondere gebeurtenis te kunnen volgen, vandaar de nieuwe datum. Kom allemaal, we hebben veel te vertellen en veel lol te maken!

We starten de avond, om 19:00 uur met de Algemene Ledenvergadering. De stukken worden 2 weken ervoor rondgestuurd.

Aansluitend houden we natuurlijk de, ondertussen befaamde, pubquiz van het gerenommeerde organisatie trio dat al jaren voor veel moeilijke vragen en hilariteit zorgt in de kantine.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar aanmelding@akrides.nl
Walking basketball

Dit seizoen starten we met een nieuwe vorm van basketball en daar zijn we hartstikke trots op. Met hulp van Jack Roosenstein gaan we dit jaar Walking Basketball introduceren. Een manier van basketball, waarbij de fysieke impact een heel stuk kleiner is. Je hoeft niet te rennen en springen. Hierdoor kan vrijwel iedereen meedoen, ongeacht eventuele fysieke klachten.

In principe is dit bedacht en bedoeld voor de oudere basketballers die het spelletje nog wel leuk vinden, maar niet meer de fysieke inspanningen kunnen leveren door blessures of beperkingen (of omdat de hersteltijd te lang is). Maar de kersverse voorzitter denkt er ook stiekem al aan om met zijn kapotte knie toch weer een balletje te kunnen gooien.

Meer informatie is al te vinden op onze website: https://www.akrides.nl/walking-basketbal-bewegen-gezelligheid-en-samenhorigheid/

Daarnaast zullen we hier in de nieuwsbrieven regelmatig aandacht besteden en relevante informatie delen, bijvoorbeeld over welke tijden het betreft, doel is om het in de sporthal te doen, omdat de ervaring leert dat de nazit ook altijd erg serieus genomen wordt. Voor nu is er in ieder geval op de maandag avond tijd gereserveerd in sporthal IJmuiden-Oost! Exacte info volgt snel!
Vrijwilligers gezocht

Met alles wat we aan het doen zijn is de groep actieve vrijwilligers op dit moment echt te klein.
Onder het motto: “vele handen maken licht werk”, zijn er nog flink wat (relatief kleine en grotere) klussen te doen. Door mee te helpen krijg je, behalve onze eeuwige dankbaarheid, ook meer binding met de club, leer je nieuwe mensen kennen en word je eerder meegenomen in wat we allemaal gaan doen.

Mocht je wat (extra) tijd en energie in onze 60 jaar jonge, gezellige en sportieve club willen steken stuur dan een berichtje naar bestuur@akrides.nl.

Alvast bedankt! 
Ten slotte..

Wij willen jullie als bestuur ontzettend bedanken voor de flexibiliteit waarmee de gehele vereniging zich heeft opgesteld. Nu iedereen wat meer vrije tijd heeft, horen wij graag vanuit jullie wat jullie graag in de eventuele volgende nieuwsbrieven zien verschijnen. Vul hier je suggesties in!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op via een van de onderstaande opties.