Category met link

Reünie basketbal dames

15-03-2020

Op zaterdag 7 maart j.l. hadden wij een reünie van “oud”-leden. Een mix van het vroegere dames 1, 2 en 4 team. Als ik schrijf over “oud” leden dan heb ik het over de jaren 70/80. En “oud” qua leeftijd dat zijn wij natuurlijk nog lang niet…..

In 2013 en 2015 zijn we ook bij elkaar geweest. Wat heerlijk dat er mensen zijn die dan op een gegeven moment weer actie nemen om zo’n reünie te organiseren. Dus met dank aan Marga Alofsen-Ligthart (zij is nog steeds actief bij Akrides in de sponsorcommissie) en Ineke Liefting-Huijboom.  Misschien nog bekende namen voor sommige Akridessers.

Nog zeer regelmatig kom ik in de sporthal in IJmuiden-Oost. Als ik dan onder de grote bok doorloop om naar binnen te gaan, zie ik “ons” team in blauwe trainingspakken staan. Daar werd de foto gemaakt voor onze sponsor, het chinees restaurant Chen Tong Kong uit Santpoort. Jarenlang heeft onze foto in het restaurant gehangen.  

We verzamelden bij Marga en we werden getrakteerd op een heerlijke appeltaart, gebakken door Ineke en broodjes van Marga. Dat zijn niet zo maar broodjes hoor! En die appeltaart…..we wachten nog op het recept van Ineke. Wat was die lekker. We hebben ons verbaasd hoe snel we de draad met elkaar weer oppikten. Alsof we elkaar nog dagelijks spraken en er geen 50 jaar was verlopen sinds die ongelofelijke gezellige tijd bij Akrides. We hebben heel wat herinneringen opgehaald en vooral veel gelachen.

Ik weet nu wel hoe je 10 dames stil kan krijgen in een restaurant. We zaten bij Kruiten om tapas te eten. Een wijntje en nog een en ach dat het eten wat op zich liet wachten was geen enkel probleem. We waren uiteraard nog lang niet uitgepraat. Toen kwam de ober, hij bood  zijn excuses aan dat het eten wat op zich liet wachten omdat….de 3D printer het niet deed!!?? Nou, doodstil was het ineens. Ik vroeg nog heel onschuldig: “hoorde ik nou echt dat hij zei de 3D printer????? Tja oké tijden veranderen en kennelijk ook de manier van eten bereiden……

Maar wat niet verandert, althans dat is mijn ervaring, de gezelligheid, de warmte, het familiegevoel binnen “onze” vereniging. Ik geniet als ik al die jonge mensen zie spelen, trainen geven, coachen, fluiten en andere werkzaamheden verrichten die onze vereniging draaiend houdt. Natuurlijk zijn er altijd te kort vrijwilligers maar hopelijk vinden we steeds weer mensen die zich willen inzetten voor Onze vereniging Akrides. Ik gun iedereen net zo’n fijne tijd als wij, de “oudjes” van de jaren ’70/80 .

2020.03 reunie dames team

Jeannette Meijer-van Rijn