Winst voor Dames 1!

Na een lange rust en een zware oefenwedstrijd tegen het promo-team van Hoofddorp stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zaterdag 20-1 stonden de dames om 13 uur klaar tegen LUSV in Leiden.

Mara, Jitka en Ilse werden deze wedstrijd gemist. Gelukkig zat vedette Ellemieke op de bank en waren er 4 bankspeelsters uit u20 mee, waarvan Kyra haar debuut maakte.

Tijdens de eerste helft probeerde Akrides hun normale, snelle spel te spelen, maar Leiden had daar een sterke verdediging tegenover staan. Dit resulteerde in veel balverlies en een snelle achterstand. Daarnaast werden veel vrije kansen niet benut. Bij Leiden liep de aanval wel, waardoor Akrides de rust inging met een 33-17 achterstand.

Na de rust gingen de dames voor een inhaalslag, al kwam dit niet meteen van de grond. Wel kwamen ze langzaam dichterbij door een tandje extra in de verdediging. Eind derde kwart: 11 achter. Door goede passing en slim spel op de break vonden de dames hun eigen spel terug. Door een uitmuntend (korfbal) schot van Maud aan het einde van de wedstrijd kwamen de dames op een voorsprong van 2 punten met nog 1,5 seconden. Leiden benutte het laatste schot niet en de winst kon mee naar IJmuiden.

Eindstand: 53-55

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

%d bloggers liken dit: