VBC Akrides wint makkelijk van Harlemlakers!

Afgelopen zaterdag nam Velser Basketbal Vereniging Akrides het op tegen de nummer laatst in de competitie; het Amsterdamse Harlemlakers. Akrides begon de wedstrijd sterk en liet meteen zien dat het de punten in eigen huis wilde houden. Toch bleef Harlemlakers niet ver weg, met 5 punten in het voordeel van Akrides werd het kwart afgesloten. (20-15)

In het tweede kwart waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd, Akrides maakte foutje waar Harlemlakers van wist te profiteren. Een goed spelende Rik Wessels zorgde er echter voor dat de Amsterdamse ploeg niet in kon lopen. (32-27)

Het derde kwart liet de ploeg van Bert Samson zien dat de jonge ploeg van Harlemlakers niks in te brengen had. Met name de verdediging van de IJmuidense ploeg stond goed, slechts 4 punten kregen de heren tegen. Niels van der Laan zorgde in het derde kwart voor de nodige punten, na een half jaartje wennen lijkt hij sinds december zijn plek te hebben gevonden. (52-31)

In het vierde kwart liet Akrides in de verdediging de teugels wat meer vieren, toch liepen de gasten niet verder in omdat Akrides onder leiding van publiekslieveling Laurens de Vilder, met onder andere zijn eerste drietje van het seizoen, bleef scoren. Daardoor stond er op het eind 27 punten verschil op het scorebord.

VBC Akrides – Harlemlakers 79-52

Rik Wessels (17 punten, 7 rebounds), Laurens de Vilder (16 punten, 5 rebounds, 4 assists) Jaap Zonjee (12 punten, 12 rebounds), Niels van der Laan (11 punten)

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

%d bloggers liken dit: