Over Akrides

Basketbalvereniging Akrides is opgericht op 5 oktober 1961. Akrides is Grieks voor sprinkhaan, vandaar het logo. De club telt meer dan 300 spelende leden en hoort daarmee tot de 10 grootste verenigingen in Nederland.

Al meer dan 30 jaar spelen wij op de hoogste amateurniveaus in Nederland bij zowel de jeugd als de senioren en enkele jaren hebben we met zowel onze dames als onze heren teams zelfs op het hoogste niveau in Nederland gespeeld. Met ons jongens junioren team doen we dat overigens nog steeds. Akrides is één van de weinige verenigingen die zich op een zo breed vlak op dit niveau manifesteert, naast voornamelijk eredivisieverenigingen die met een heel ander budget werken dan wat wij kennen.

Los van de wens om te spelen op een binnen onze middelen zo hoog mogelijk niveau, vinden we gezelligheid en breedtesport minimaal net zo belangrijk.

Bij Akrides is voor iedereen die wil basketballen plek. Barst je van de ambitie en wil je gaan voor het hoogst mogelijke maar ook wanneer je het leuk vindt om gewoon “een balletje te gooien”, bij Akrides ben je aan het juiste adres.

Al jarenlang behoort Akrides tot de grote verenigingen van Nederland. Dat lukt je niet zomaar, dankzij een grote groep vrijwilligers en een groep goede en gemotiveerde trainers en coaches zijn we in staat jeugd op te leiden en aan ons te binden. Maar ook voor spelers die verder willen blijken we een goed basis te zijn. Heel regelmatig breken spelers/speelsters die bij ons zijn opgeleid, door in de Eredivisie.

In Kennemerland, een omgeving met een rijke basketball historie, fungeren we al jaren als kweekvijver en als magneet voor basketballers die verder opgeleid willen worden. Daarnaast staan we bekend als een vereniging waar het gezellig is. De wedstrijdavonden in sporthal IJmuiden-Oost “ontaarden” regelmatig in spontane en gezellige feestjes. Ook daarmee geven we invulling aan onze ambitie er voor iedereen te zijn.

Contact met Akrides?

Er zijn verschillende manieren om met Akrides in contact te treden, afhankelijk van uw vraag, opmerking of wens.

Makkelijkste en snelste manier: contactformulier

De makkelijkste en snelste manier om met ons in contact te komen is door middel van het invullen van het contactformulier. Deze is te vinden onder het kopje “Contact” of door op DEZE link te klikken.

Persoonlijk contact

Mocht u een bestuurslid liever persoonlijk willen mailen, dan staan onder het kopje bestuur alle bestuursleden naam, adres, telefoonnummer en e-mail.

Leave a Comment

(required)

(required)

%d bloggers liken dit: