Akrides door het oog van de naald!

IJmuiden, 12 februari 2018. VBC Akrides nam het afgelopen zaterdag in sporttempel IJmuiden-Oost op tegen studentenvereniging Punch uit Delft. Punch dat voor de wedstrijd twee plekken en punten hoger dan Akrides genoteerd stond, had Akrides in de eerste seizoenshelft nipt verslagen in Delft. De ploeg van coach Bert Samson had dus wat goed te maken.

In het eerste kwart was er weinig van te merken dat de ploeg iets had goed te maken, Akrides opende slap en oogde ongeïnspireerd. Na 5 minuten keek Akrides tegen een 3-11 achterstand aan, maar het was nog niet klaar. Punch bleef doorgaan en Akrides stond nauwelijks in de weg, na het eerste kwart stond er een 8 tegen 21 stand in het voordeel van de bezoekers op het scorebord.

Het tweede kwart ging Akrides verder waar het gebleven was, al scoorde de ploeg in de eerste 3 minuten van het kwart wel meer, in de laatste 5 minuten bleef het scorebord op 19 hangen. Waar Akrides het netje niet wist te vinden, leek het scoren bij tegenstander Punch van een leien dakje te gaan, ruststand 19-42.

In het derde kwart leken de IJmuidense jongens wakker te zijn geschut, Akrides nam het heft in handen en liep door enkele steals uit een goed lopende press snel op de tegenstander in. In maar liefst 5 minuten scoorde Akrides evenveel punten als in de gehele eerste helft. Punch kon daar maar 1 score tegenover zetten. Het verschil werd terug gebracht tot 8 punten, toch lukte het de ploeg maar moeilijk om ook de laatste 8 punten dicht te krijgen. Het verschil werd in het restant van het derde kwart wel verder terug gebracht tot 5 punten, 48-53.

In het vierde kwart had Akrides duidelijk het speloverwicht, alleen op het scorebord kwam dat niet tot uiting. De ploeg bleef 5 punten aan de verkeerde kant van de lijn staan, maar kon in de laatste 5 minuten aan de hand van een uitblinkende Niels Kollaard het gat langzaam terugbrengen. Enkele seconden voor het einde van de wedstrijd scoorde Skip Samson de gelijkmaker en omdat er daarna geen scores meer werden genoteerd konden beide ploegen zich opmaken voor een verlening.

In de verlening nam Akrides na 2 minuten de regie in handen en liet duidelijk zijn dat de punten in IJmuiden bleven, Punch probeerde nog wel maar het geloof en de kracht ontbraken.

 

VBC Akrides – Punch 78-74

Niels Kollard (21 punten), Skip Samson (12 punten, 12 rebounds) en Rik Wessels (11 punten, 9 rebounds)

Leave a Comment

(required)

(required)

%d bloggers liken dit: