Category met link

Nieuwsbrief augustus 2022

26-08-2022
Van de voorzitter…

Het kriebelt!

De zomervakantie is bijna afgelopen, de mail draait op volle toeren. Gemeente, NBB, clubs, spelers, trainers, coaches, teambegeleiders, zaalwachten en natuurlijk het bestuur – bij iedereen voel je de energie toenemen. De eerste trainingen staan voor de deur. Een aantal van jullie heeft de hele zomer door gebald op pleintjes, anderen moeten de schoenen nog uit het vet halen. Maar we kunnen weer!

De zaal gaat bijna open en de bal gaat weer rollen, stuiteren en vliegen. De swish is terug in mijn oren en ik heb er zin in!

Geen lange voorwoorden deze keer, maar gewoon:

Let’s play ball! 

Onno Oosterhof


Trainersdag, ALV en pub quiz (herhaling)

Zaterdag 10 september 2022 – hij staat vast al in je agenda geblokt. Zo niet: gelijk doen! We doen 3 dingen die dag.

Eerst is er in de middag een bijeenkomst bedoeld voor trainers en coaches. Al is iedereen die interesse heeft van harte welkom. Niet lang geleden is er een mail gestuurd over de trainersdag. Of check nog even de laatste nieuwsbrief van afgelopen seizoen: https://www.akrides.nl/25983/nieuwsbrief-juni-2022/

Na deze leuke en interactieve middag gaan we over naar het informatieve deel: de Algemene ledenvergadering. Hierin willen we de stand van zaken rondom de vereniging met jullie delen. Hoe is het ermee, hoe staan de financiën ervoor, wat zijn de plannen, wie zitten er in het bestuur – dat soort zaken bespreken we graag met jullie. We maken het niet te lang, maar we willen jullie wel goed informeren.

Afsluitend is er de ondertussen beroemde pub quiz. Met heel veel lachen, zinloze en zinvolle feitjes en weetjes. Verderop in de nieuwsbrief lees je er nog wat meer over!

Ik hoop dat jullie allemaal (een deel) van de dag komen om het nieuwe seizoen in te luiden!Andere data voor in de agenda!

Naast die heel interessante en leuke dag op zaterdag 10 september zijn er nog een paar andere data om in de gaten te houden. Het gaat om de volgende zaken.

Zaterdag 3 september aanstaande tussen 12 en 18 uur is ons eigen Kennemerland toernooi weer. De start van het seizoen waarbij dames- en herenteams uit de regio het tegen elkaar opnemen. Kom onze toppers aanmoedigen zou ik zeggen!

Op zondag 4 september tussen 11 en 14 uur is er een 3×3 toernooi voor onze U12 en U14 teams. Dit vindt plaats in Santpoort op de Crijnssenstraat. Verderop in de nieuwsbrief meer hierover!

Verder beginnen komende week (de week van 29 augustus) de trainingen weer! Als het goed is, word je geïnformeerd door je trainer. De teamindelingen zijn ook rondgestuurd. Hier staan overigens de leden die alleen trainen niet op vermeld. Die trainen mee met de leeftijdscategorie waar zij onder vallen. Als er speciale dingen gelden, check dit voor de zekerheid even bij degene met wie dat afgesproken is.

Tenslotte is er op 17 september de start van het seizoen. We geven dan ook de tablet- en spelregelcursus nog een keer. Altijd fijn om de kennis aan het begin van het seizoen nog even op te frissen. Leden waarvan de ouders of familie geen kennis hebben van het spel, zijn meer dan welkom. Het is leuk en leerzaam!


 
Spelregelbewijs
(Repeat.. als je het niet hebt, mag je niet spelen!) 

Al een aantal keer hebben we iedereen erop gewezen dat het voor komend seizoen verplicht is vanuit de NBB om het spelregelbewijs te halen. Iedereen tussen de 13 en 24 jaar is verplicht de online training te doen. Anders mag je niet spelen!

Je hebt een link gehad van de bond, een mail van het bestuur en informatie van je trainer/coach. Mocht je desondanks niet weten waar dit over gaat, mail dan even naar bestuur@akrides.nl – we helpen je graag verder!

Als je het gehaald hebt, wordt dat geregistreerd in Sportlink. Dit is weer verbonden aan de tablet op de scoretafel. Niet hebben betekent niet spelen, dus steek er even tijd in!

Overigens is het ook zinvol als je gewoon geïnteresseerd bent of jonger dan 13/ouder dan 24. Ik heb het zelf gedaan en toch weer het een en ander geleerd. Bijvoorbeeld het plaatje hiernaast… 
Schrijf je in voor de Akrides pub quiz!
Na de ALV op zaterdag 10 september is de welbekende Akrides pub quiz! Eeuwige glorie bij winst wacht op jou en je team. Lees de laatste nieuwtjes, scrol nog eens door Wikipedia, controleer de Akrides website, lees de ALV stukken of kijk eens naar de slimste mens.

Geef je nu op voor de Arkides pub quiz! Inschrijfgeld is 10 euro per team. Stuur een e-mail met de teamnaam en teamleden richting tcakrides@gmail.com.3×3Toernooi in Santpoort voor U12 en U14
Op zondag 4 september wordt er van 11 tot 14 uur een 3×3 basketbaltoernooi georganiseerd op de Crijnssenstraat in Santpoort.

Afgelopen zomer hebben meerdere kinderen meegedaan met de 3×3 Unites activatie op donderdagmiddag. Met dit toernooi wordt het zomerseizoen afgesloten en het nieuwe basketbalseizoen geopend!

Om het nieuwe seizoen in te luiden, willen wij via deze weg ook de U12 en U14 uitnodigen om mee te doen met het toernooi. Inschrijven kan met een team of als individu. In het laatste geval wordt de speler/speelster ingedeeld in een team. Een team moet minimaal 3 spelers bevatten.

Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom! Inschrijven kan via de volgende link: https://forms.gle/6MLyForBEWeYYmfD9.

Hopelijk tot dan!


Seizoen start!

Na een relatief korte zomerbreak zijn we klaar om het nieuwe seizoen te beginnen. De organisatie staat beter dan eerdere jaren. Een enkel dingetje moet nog geregeld worden. We hopen dat iedereen een geweldig seizoen gaat hebben.

17 september starten de wedstrijden. Dus kom snel in vorm en ga met een vliegende start het seizoen in.

Ik wens iedereen heel veel plezier en succes. Geniet ervan!