Category met link

Basketballer Malevy Leons uit IJmuiden valt in Amerika in de prijzen

11-05-2021

Bericht komt van IJmuider Courant; https://m.ijmuidercourant.nl/cnt/DMF20210508_61714327

Malevy Leons is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot NABC Two-Year College Player of the Year.

De in IJmuiden geboren Leons was zeer succesvol in het basketbalteam van het Mineral Area College. De ploeg verloor slechts een van de 25 gespeelde wedstrijden.

De National Association of Basketball Coaches verkoos Leons dus tot speler van het jaar. De 21-jarige Leons kwam dit seizoen tot een gemiddelde van 18.7 punten per wedstrijd en noteerde ook nog eens een gemiddelde van 9.7 rebounds per duel.

De 2.05 meter lange power forward speelde voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten voor Apollo Amsterdam in de Dutch Basketbal League. In het seizoen 2017/2018 maakte hij voor het eerst zijn opwachting op het hoogte Nederlandse niveau. Een seizoen later maakte hij vast onderdeel uit van de selectie van Apollo.

Na zijn succesvolle seizoen bij Mineral Area College in Parks Hill, Missouri, heeft Leons aangegeven zijn loopbaan volgend seizoen te willen vervolgen bij Bradley University dat speelt in de Missouri Valley Conference.

Schoonderwoerd

Overigens is ook Martijn Schoonderwoerd bij Mineral Area College actief.

De Haarlemmer maakt deel uit de honkbalploeg van de school. Ondanks een verdiend punten gemiddelde van 7.36 stapte de speler van DSS Kinheim wel al drie keer als winnend werper van de heuvel.